Zanddijkroute versimpeld

Bij de aanleg van de rockgardens hebben wij er bewust voor gekozen om deze naast de route aan te leggen en niet integraal op te nemen in de route. Er is echter één stuk waar de route een rockgarden kruist. Dit stukje route van 4 meter lengte blijkt nu voor velen (mountainbikers en cyclocrossers) een grote hindernis! We hebben al eerder het verzoek gehad om de route op dit punt iets aan te passen, en nu, met de wedstrijd van de ACC voor de deur, hebben we de knoop doorgehakt.

Help! er liggen 2 keien op het pad
Hieronder een foto van de situatie zoals die tot vanmiddag was. Voor menig biker was het simpel aanschouwen van de met gele pijl gemarkeerde keien al voldoende om maar af te stappen. En de twijfelaar die het toch probeerde en dan halverwege wilde stoppen? Het uitklikken lukt juist dan niet of maar half, je valt en overal liggen keien, auww…
helperliggen2stenenophetpad

Laat duidelijk zijn dat wij liever geen valpartijen zien op de routes, in het Twiske of waar dan ook. Maar er is mogelijk meer aan de hand? Later in dit bericht zal parkoersbouwer Marc zijn mening hierover ventileren. Belangrijkste is dat de twee bewuste keien verwijderd zijn (1ste foto hieronder). De ruimtes tussen de andere keien is opgevuld met betongranulaat (foto 2) en daarna een laagje grond (foto 3).

Kei uitgegraven en weggerolt

Kei uitgegraven en weggerolt


Opvullen met betongranulaat

Opvullen met betongranulaat


Zand er over!

Zand er over!

We zoeken uitdaging
Marc:”Uiteraard kiezen wij voor veiligheid, maar wat was er nou zo moeilijk aan deze passage? Mountainbiken is populair, het aantal beoefenaars neemt toe en ook de roep om meer uitdagende parkoersen neemt toe, maar hoe serieus moet ik, als parkoersbouwer, deze roep nemen? Helaas constateer ik dat het voor veel mountainbikers (en cyclocrossers) lijkt te stoppen bij het aanschaffen van een mountainbike of crosser. Learning on the job? Aldoende leren we het wel? Beste beginnende mountainbikers, een mountainbike kopen vereist geen vaardigheden, er veilig mee fietsen wel. Investeer a.u.b. meer, veel meer, in het volgen van clinics of wordt lid van een vereniging waar je trainingen kunt volgen die door een ervaren trainer worden gegeven.