Zanddijk

De Zanddijk ligt in het deelgebied met de naam Hogelkamp en is een zanddepot wat na het voltooien van de ringweg rond Amsterdam Noord is blijven liggen. Met dit zand werd uiteindelijk de Hogelkamp vorm gegeven en het is het enige gebied in het Twiske met (iets) hoogteverschil. De beste plek dus voor een vaste mountainbikeroute en dankzij de zandgrond is een groot deel van de route ook na veelvuldige regenval goed berijdbaar.

De mtb-route op de zanddijk is de eerste en enige modulaire route in Nederland. D.w.z. dat je feitelijk je eigen rondje kan samenstellen uit de verschillende “modules”. zo kan je een route fietsen die voldoet aan jouw wensen, type fiets en (vooral) skills. Ben je nieuw? Neem dan de eerste ronde de tijd om alle mogelijkheden te onderzoeken. Het enige wat voor een ieder geldt is de rijrichting, wees daar attent op!

Je vindt op de zanddijk een trap, diverse rockgardens, drop-off’s, een bunnyhopper en eenvoudige tabletop’s. Voor elke uitdaging is er een eenvoudiger alternatief. Sommige rockgardens zijn pittig en dat geldt ook voor de hoge drop. Wees voorzichtig en ken je eigen beperking.

Hieronder een kaart van de route op en rond de Zanddijk
Lengte: ongeveer 3 km
Start: bij parkeerplaats P1, Pikpotweg 1 te Landsmeer
Let op, het is betaald parkeren in het Twiske! Voor meer informatie, een overzichtskaart en de parkeertarieven van het Twiske, bezoek deze website.

route-zanddijk-landsmeer201

Belangrijk
Help ons om de vaste route op en rond de Zanddijk in goede conditie te houden, maak melding van gevaarlijke situaties veroorzaakt door bijvoorbeeld omgewaaide bomen, afgevallen takken of als er nodig gemaaid moet worden! Je geeft een melding snel en eenvoudig door via info@twmr.nl.

Overzichtskaart met alle routes:
1 = route Zanddijk; 2 = pumptrack Landsmeer; 3 = route Smaal; 4 = route NoorderIJplas