Vrijwilliger onderhoud

Onderhoudsteam NIJP

Het onderhoud aan de vaste mountainbike routes wordt grotendeels door vrijwilligers gedaan en (gelukkig) worden we ook veelvuldig geholpen door de beheerder van het Twiske. Het meeste werk zit in het maaien en snoeien. Jullie hebben vast wel eens iets gelezen over het stikstof-probleem? De natuur in het Twiske en NIJP heeft hier behoorlijk onder te lijden wat te zien is aan een overdaad aan bramen en brandnetels. Hier vind je ons jaarplan voor het onderhoud.

Goed gereedschap is het halve werk. De stichting heeft daarom de laatste jaren geïnvesteerd in semi-professioneel accu gereedschap (schoner en stiller in gebruik) en bezit verder een klein arsenaal aan handgereedschap. Allemaal gekocht van jullie donaties, bedankt!

Vrijwilligers hebben we nooit genoeg! Wil jij ook mee helpen? Meld je dan aan via info@twmr.nl. Je komt op de emaillijst en krijgt zo vanzelf bericht wanneer je hulp nodig is. Uiteraard geen verplichtingen, het is geen aangenomen werk.

Tenslotte een “waarschuwing”, het onderhoud is zwaar werk. We houden het daarom altijd kort maar krachtig, 2 tot max 3 uur buffelen en dan klaar.

Je hebt weinig vrije tijd en zit in die spaarzame uurtjes liever op de fiets? Dat begrijpen we! Help ons dan met een kleine donatie!

Vrijwilligers in actie!

aanleg plankenpad Smaal 2014

aanleg plankenpad Smaal 2014

Ophogen track door het riet route Zanddijk (2013)

Ophogen track door het riet route Zanddijk (2013)

Aanleg trap Zanddijk (2009)

Aanleg trap Zanddijk (2009)