Vrijwilliger onderhoud

Onderhoudsteam NIJP

Het onderhoud aan de vaste mountainbike routes wordt grotendeels door vrijwilligers gedaan en (gelukkig) worden we ook veelvuldig geholpen door de beheerder van het Twiske. Het merendeel van het werk wordt uitgevoerd door (slechts) 1 persoon, pionier van het eerste uur en voorzitter van de stichting, Marc!

Het meeste werk zit in het maaien en snoeien. Jullie hebben vast wel eens iets gelezen over het stikstof-probleem? De natuur in het Twiske en NIJP heeft hier behoorlijk onder te lijden wat te zien is aan een overdaad aan bramen en brandnetels.

De stichting beschikt over 1 bosmaaiers, 1 motorheggenschaar, 2 simpele duwmaaimachines, 1 aangedreven maaimachine, 1 kettingzaag, 1 accuheggenschaar en verder een klein arsenaal aan  handgereedschap.

De stichting heeft een emaillijst waar iedereen die zich als vrijwilliger heeft aangemeld op staat. Als de tijd rijp is (lees: blote armen onder de snijwonden van de overhangende bramen) wordt er een datum geprikt en krijgen alle vrijwilligers een email. Een ieder die kan en wil komt helpen en meestal klaren we de klus in 2-3 uren stevig door werken. Vergis je niet, het is echt zwaar werk!

Vrijwilligers hebben we nooit genoeg, wil jij ook mee helpen en op de emaillijst? Geef je dan op via info@twmr.nl. Bedankt en wellicht tot ziens!

Je hebt weinig vrije tijd en zit in die spaarzame tijd liever op de fiets? Dat begrijpen we! Help ons dan met een kleine donatie!

Vrijwilligers in actie!

aanleg plankenpad Smaal 2014

aanleg plankenpad Smaal 2014

Ophogen track door het riet route Zanddijk (2013)

Ophogen track door het riet route Zanddijk (2013)

Aanleg trap Zanddijk (2009)

Aanleg trap Zanddijk (2009)