Winterstop onderhoud

Het is weer zover, de “route-repairman” gaat zelf 2 maanden in revisie! De rug blijft opspelen, het lijkt wel een virus. In december en januari doe ik dus niks, noppes, nada qua onderhoud aan de routes, bijzondere en gevaarlijke situaties uitgezonderd.

Belangrijk! Ik fiets in deze maanden zelf niet of nauwelijks op de routes, dus meld a.u.b. als er ergens toch echt iets aan onderhoud gedaan moet worden. Doe dat via info@twmr.nl. En niet te snel “zeuren”, je mag ook best zelf even stoppen om bijvoorbeeld een dikke tak op te ruimen.

Begin februari 2022 kijk ik hoe de routes er bij liggen en welk onderhoud nodig is. Ik zal dan samen met de beheerder een plan de campagne maken om de schade voor begin broedseizoen te herstellen. Ontzie met name de route in het Smaal als er veel en langdurig regen is gevallen. Wijk dan uit naar de route op de zanddijk of naar de route in NIJP, die kunnen wel een stootje hebben.

Ben jij zo’n bikkel die de hele winter doorstampt, regen, koude en modder trotserend? Vergeet dan niet om genereus te doneren voor het onderhoud, want het kan zo maar zijn dat juist jij een hoop schade aan de route veroorzaakt. Niet erg, maar voor iets hoort iets…..