Wedstrijd ACC zondag 27 oktober

Op zondag 27 oktober 2019 organiseert fietsclub “de Trappist” (ja, de leden houden ook van een biertje) op de Zanddijk haar jaarlijkse wedstrijd in het kader van de Amsterdamse Cross Competitie (ACC). Het uitzetten van het wedstrijdparkoers begint op zaterdagmiddag 26 oktober! Kortom vanaf zaterdagmiddag tot zondag rond 14:00 uur kan er niet vrij gereden worden op de mountainbikeroute. Voor de zondag: blijft lekker in je bed liggen, of…….doe mee (lees dan wel eerst de regels van de acc op hun website)!

Bijdrage onderhoud
Wij zijn erg blij dat de Trappist ook dit jaar een financiĆ«le bijdrage geeft voor het onderhoud. We hebben tevens toestemming gekregen om met de “fooienpot” rond te gaan en hopen dat elke deelnemer iets wil geven voor het onderhoud. Waarom? Zowel de aanleg als het onderhoud doen we zelf en financieren we zelf, grofweg wordt 1/3 van de jaarlijkse kosten gedragen door het recreatieschap, 1/3 door de leden van vereniging MTB-Twiske en 1/3 door donaties. Elk jaar proberen we de routes niet alleen begaanbaar te houden maar ook te verbeteren, en inmiddels weten we dat het inhuren van een loonbedrijf beter werkt dan zelf 50 kuub betongranulaat met de kruiwagen uit te rijden. Nou ja, het is vooral beter voor de fysieke gesteldheid van de vrijwilligers.

We zien je graag zondag!

Foto van Erik Boschman, eerste wedstrijd op de Zanddijk in 2008 (of was ’t 2007?). Kijk ook eens naar het gras, wat groeide het toen nog weelderig…

Nog een foto van Erik Boschman