Vrijwilligers gezocht

Naast de vereniging MTB-Twiske bestaat er ook de stichting Twiske Mountainbike Routes, feitelijk komt de vereniging voort uit de stichting. De stichting vindt zijn oorsprong in het aanleggen en onderhouden van de mountainbikeroutes in en rond het Twiske. Met het geven van trainingen financierde de stichting t/m 2015 voor een groot deel het onderhoud, maar door de grote groei zijn de trainingen ondergebracht bij de vereniging.

In deze verandering zat een hoop werk wat nu min of meer is afgerond. De aanjager van dit alles is gestopt met zijn activiteiten voor de vereniging en richt zich voortaan volledig op het onderhoud aan de vaste mtb-routes. En voor dit onderhoudswerk kunnen we wel wat hulp gebruiken!

Het onderhoud aan de routes in het Twiske bestaat in grote lijnen uit het herstellen van de schade die in de wintermaanden ontstaat (maart-april van het jaar) en het reguliere maai- en snoeiwerk in het zomerseizoen.
De route aan de NoorderIJplas gaat door een ruigtegebied en vergt met name in de zomermaanden veel (handmatig) maai en snoeiwerk.

Het onderhoud doen we alleen bij mooi weer en is bijna net zo leuk (en inspannend) als mountainbiken. Wil jij helpen bij het snoeien, maaien, kruien? Geef je dan op via info@twiskemountainbikeroutes.nl. Het reguliere onderhoud (maaien en snoeien) organiseren we meestal op een doordeweekse avond, groot onderhoud doen we bij voorkeur op een dag in het weekend. Iedereen die zich opgeeft houden wij via de email op de hoogte als er hulp nodig is bij het onderhoud.

Heb je geen tijd of geen zin om te helpen bij het maaien, snoeien, kruien, etc. wordt dan donateur en draag op deze wijze je steentje bij. Het onderhoud brengt namelijk best hoge kosten met zich mee, dus elke euro is welkom. Donateur wordt je door deze link aan te klikken.

Achterstallig onderhoud, gevaarlijke situaties? Meld ’t ons via info@twiskemountainbikeroutes.nl!

logotmr-1