Voorjaarsonderhoud

Het voorjaar is vroeg begonnen, dit jaar. Ik zou haast willen schrijven dat het te droog is. Niets “Hollands” is mij vreemd, het is nooit goed of het deugd niet.

Laat ik dit bericht beginnen met de winnares van de fotowedstrijd. Miranda stuurde de mooiste foto in en kan binnenkort de deurwaarder verwachten om haar prijs te innen. Hieronder de winnende foto.

Vroeg voorjaar dus vervroegd onderhoud, ik heb inmiddels bijna alle modder gaten op de Zanddijk-route opgevuld. Een enkel gat hier en daar houd ik in ere, we zijn immers aan het mountainbiken! Ben je (on)tevreden, laat het weten via info@twmr.nl. Denk ook eens aan een kleine donatie, elke euro helpt!

In maart richt ik mij op de route in het Smaal. Die droogt overigens al heel mooi op. Er zijn een paar stroken met flinke gaten die we nog gaan opvullen. Ook hier beperk ik het gladstrijken, gaten horen erbij! Vind je dat vervelend? Lukt het nu niet om een nieuw record te rijden? Misschien had je een full suspension moeten kopen!

Tenslotte gaan we ook aan de slag met de pumptrack in Landsmeer. Aarde kruien, gras inzaaien en het gralux verstevigen met cement.

Tegen de tijd dat we met alle hierboven genoemde klussen klaar zijn verwacht ik dat NIJP al aardig opgedroogd is. Ook hier de nodige winterschade die we slechts beperkt gaan herstellen. Immers, NIJP is GEEN vaste mtb-route maar een gedoogroute. We delen de paden met alle andere recreanten en een groepje lang- en roodharig tuig. Ik hoop dat jullie begrijpen dat mijn invloed en mogelijkheden zeer beperkt zijn! Behoud van deze gedoogroute hangt daarom mede af van hoe jullie je gedragen. Houd svp rekening met van alles en nog wat en iedereen, wees vriendelijk, pas je snelheid aan en zeg hallo, ook als je alleen een zuur gezicht terug krijgt.