Voorjaarsonderhoud

In februari en maart hebben we flink doorgewerkt zodat de routes nu, begin april, klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Wat hebben we dit jaar al gedaan?

  • Omgewaaide bomen opgeruimd in het Smaal. Op een strook van zo’n 100 meter lengte gingen kort achter elkaar 10 bomen om, jammer!
  • Enkele stukken van de route in het Smaal hebben we met betongranulaat verstevigd, dat betekent minder modder = minder erosie en daardoor op den duur minder werk voor ons.
  • Nieuwe routepalen in het Smaal, kunststof palen dit keer dus geen last meer van houtrot. De palen hebben tevens een nummer gekregen! Valt er iets te melden, bijv. een omgewaaide boom op de route, meld dat dan incl. routepaalnummer.
  • Op de Zanddijk hebben we enkele ingesleten sporen verbeterd en opgevuld met granulaat. Er is nu geen reden meer om naast het spoor te fietsen waarmee we het zogn. “breed” rijden hopen te voorkomen.

Hieronder enkele daden in beeld, klik op de thumbnail voor een grotere foto. Blij met het onderhoud? Steun ons dan met een kleine donatie!

Frank ruimt een aantal omgevallen bomen op in het Smaal

Betongranulaat in het Smaal, werkt prima!

Na 10 jaar waren sommige palen ietwat verrot.

nieuwe routepalen en nieuwe bordjes en ook nog genummerd!

Met deze bordjes proberen we het gebruik van “onze” route door anderen te beperken.