Voorjaarsonderhoud 2023

Het zit er weer op, het voorjaarsonderhoud. Alle winterschade is, zo goed als mogelijk, hersteld. Het viel overigens erg mee met de schade. De routes lijken met alle jaren van onderhoud en verbeteringen steeds beter bestand te zijn tegen regen.

Wat hebben we dit voorjaar gedaan?
Het onderhoud begon met het aanleggen van nieuwe hindernissen. Een nieuwe versie van de bunnyhopper, twee mooie kombochten, een nieuwe rockgarden, het verbeteren van de tabletop, een skinny en wat losse stenen oefenobjecten.

Eén van de nieuwe 180 graden kombochten

Eerste foto van de nieuwe rockgarden, kom kijken hoe die er inmiddels bij ligt!

De Zanddijk-route had weinig onderhoud nodig, we hebben hier slechts enkele geulen en gaten opgevuld met granulaat. In het Smaal hebben we een kleine 10 kuub (=15 ton) granulaat met schep en kruiwagen verwerkt. Diverse gaten over de hele route opgevuld en op enkele lange stukken hebben we het granulaat dat er al lag aangevuld en verbeterd. En het onderhoud was prima op tijd om ook de totaal verregende lente het hoofd te bieden. Er was en is gewoon prima te fietsen in het Smaal. Je mountainbike zonder poetsbeurt de schuur in, hoe lekker is dat!

Granulaat bijvullen over een deel van de tracks

Eén van de gaten die we hebben opgevuld.

Met dank aan!
We doen veel, maar niet alleen. Gelukkig worden we altijd geholpen door het Twiske-beheer en ook Loonbedrijf R. Groeneveld heeft een steentje (>30 ton) bijgedragen. We proberen ook iets terug te doen, zo hebben we de route-informatieborden vernieuwd en aangepast aan de nieuwe huisstijl van het recreatieschap.

Nieuwe huisstijl van het recreatieschap

 

Wie betaald het feestje?
We zijn dit jaar samengegaan met vereniging MTB-Noordwest, het hoe en wat lees je hier. We worden nu o.a. financieel ondersteund door MTB-Noordwest en je steunt ons en alle andere mtb-routes in Noord Holland door donateur/lid te worden van deze vereniging. Als je donateur wordt (of al bent) en je woont in de regio Twiske-Waterland (= Amsterdam, Zaanstad, Purmerend-Wormerland, Waterland, Landsmeer, Oostzaan) dan krijg je dit jaar van ons een gratis bidon (zolang de voorraad strekt).
Ben je ondernemer/eigen-baas en wordt je L of XL donateur dan mag je een reclameplaat met je bedrijfsnaam/logo plaatsen op de trap. Alles precies uitleggen wordt voor nu te veel tekst, dus stuur een email naar info@twmr.nl met je vragen en opmerkingen.

gratis bidon voor donateurs

Jouw logo/bedrijfsnaam op de trap?