Voorjaarsonderhoud 2018

De laatste maanden hebben wij het zo druk gehad dat er geen tijd en fut meer was om berichten op de website te plaatsen. Met dit korte bericht halen wij deze schade in en praten jullie bij.

Onderhoud Smaal:
Dit voorjaar hebben wij groot onderhoud gepleegd aan de route in het Smaal. Delen van deze route hebben buitensporig te lijden onder het gebruik tijdens de natte maanden. Dat gaf ons elk voorjaar veel werk en hoge kosten om te herstellen. Nu hebben wij een eerste stap gemaakt (er komt nog een tweede, lees hier meer!) door op delen van de route het spoor te verharden met betongranulaat. Wij hopen hiermee de slijtage in te perken zodat er wellicht nog maar 1x per 3-5 jaar onderhoud nodig is.

Voorbeeld oude situatie:

 

 

 

 

Herstel met toepassen van betongranulaat:

 

 

 

 

Onderhoud Zanddijk
Ook op de Zanddijk-route hebben wij gaten en slechte plekken aangepakt met betongranulaat. Wat we hier nog gaan doen is sluiproutes en afsnijdingen blokkeren. Het is namelijk de bedoeling dat we op de route blijven en er niet een nieuwe route naast maken. Ook op de rockgarden hebben we te maken met dit fenomeen. Vervelend, want het veroorzaakt erosie dus meer onderhoud. Foto’s volgen nog.