Twiske Rockgardens

De route Zanddijk/Landsmeer kent officieel 2 gradaties, zwart is moeilijk en blauw is makkelijk. De zwarte route heeft op 3 punten (semi) rockgardens en de blauwe route is vrij van stenen. Meer dan 90% kiest voor de blauwe route of een variant daarvan, stenen vinden zij eng.

Jammer, want ik heb net een video gemaakt waar ik alle rockgardens op de Zanddijk aan elkaar rijg. Daar zullen dus niet veel mensen interesse in hebben. Opnieuw jammer, want in de laatste km van de route vind je (met wat zoeken) 4x een rockgarden of stenensectie omlaag, 4x een rockgarden of stenen sectie omhoog en één vlakke rockgarden. Het ziet er op de video wellicht eenvoudig uit, maar dat is het dus niet. Wil je het ook proberen, oefen dan eerst alle rockgardens afzonderlijk. Leer welke versnelling nodig is en wat het beste spoor is. Uiteraard zijn de uphill rockgardens het moeilijkst, hier gaat het niet om brute kracht maar om de combinatie van kracht, balans en grip zoeken.

Een waarschuwing is op zijn plaats. Door de rockgardens aan elkaar te rijgen maak je de uitdaging groter (en ook risicovoller) je raakt buiten adem, je spieren verzuren en uiteindelijk kan dan je coördinatie minder worden. Kortom, eerst oefenen, oefenen en oefenen…..