Twiske Cross 2022

Een dikke 200 deelnemers zijn afgelopen zondag gestart in de Twiske cross, georganiseerd door wielervereniging FC de Trappist. Deelnemen kan met de mountainbike, cyclocrosser en gravelbike, maar het wedstrijdparkoers wordt uitgezet vanuit een cyclocross-oogpunt. Dus geen stenen maar meer snel rechtdoor. Met dank aan het droge weer van de afgelopen dagen lag er een snel parkoers met veel grip en, ook lekker, de fiets kon na afloop zo de schuur in.

Er werd hard gereden en hard gestreden. Geen verrassing bij de 45+ klasse, ook al had Nick Evans een goede start uiteindelijk was het toch (weer) Ron Vroom die won. Hoe anders bij de 45-klasse, daar gebeurde het onmogelijke, Dylan Groenewegen werd verslagen door jongster Michiel Mouris, onthoud die naam!

Winnaar 45-klasse, Michiel Mouris

Dylan Groenewegen

MTB-Twiske
De “eer” van vereniging MTB-Twiske werd hoog gehouden door de Dijkema-brothers, Hugo werd derde bij de jeugd A, Samuel werd 6e, Filip 8ste en Thomas 11e. Ook in het competitie klassement doen de broers mee in de top! Meer info vind je hier.

Bedankt!
Tijdens de inschrijving werden jullie “lastig” gevallen door ons met het verzoek om een kleine donatie voor het onderhoud aan de vaste mountainbikeroutes in het Twiske en NoorderIJplas. Jullie hebben gul gegeven en dat, samen met de donatie van de Trappist, helpt ons gigantisch! Bedankt! Ik zal eens met de beheerder gaan praten of wij wellicht iets specifiek voor het cyclocrossen mogen aanleggen. Ideeën hebben we (altijd) in overvloed, nu nog toestemming krijgen.