Tijdelijke omleidingen Smaal

De route in het Smaal ligt er heel aardig bij. Dat was enkele jaren geleden in deze maanden wel anders! Toch volgt nu een bericht over twee omleidingen.

  1. Redelijk in het begin van de route steek je een grasveld(je) over. Het spoor is hier al behoorlijk stuk gereden waardoor er enkele diepe moddersporen zijn ontstaan. Let wel, de echte regen moet nog komen! Ik heb met wat paaltjes en lint de route nu zo uitgezet dat jullie over een steviger stuk grasland fietsen. In januari 2021 gaat de beheerder de kapot gereden strook opknappen en (belangrijkste) de afwatering verbeteren.
  2. De tweede omleiding betreft het iepen-laantje. Ooit stonden hier 7 of 8 iepen maar door een ziekte is dit aantal teruggebracht tot (op dit moment) 2. Eerder dit jaar zijn er 2 iepen opgeruimd en de kraan heeft onze track beschadigd. Dat is goed te merken, ooit een singletrack maar nu 5 meter breed modderhappen. Je mag kiezen, of door de blub of even omrijden. Ik heb met de beheerder twee mogelijke oplossingen besproken en 1 van de 2 gaan we in januari 2021 uitvoeren. Welke vernemen jullie dan wel.

Wat foto’s en een kaartje om e.e.a. luister bij te zetten. Klik op het kaartje voor een groter exemplaar.

Uit de oude doos: het iepenlaantje in 2010

 

Het iepenlaantje 18 december 2020, zoek de verschillen met 2010

 

2 tijdelijke omleidingen, oversteek grasland en omzeilen modderbad iepenlaantje