Stormwaarschuwing Smaal = opgelost

Update: de bomen op de foto zijn door de beheerder van het Twiske opgeruimd. Er hangen nog enkele bomen half om en in elkaar, die worden in een later stadium opgeruimd. De hele route is weer te fietsen. Neemt niet weg dat er in het Smaal regelmatig bomen omwaaien. Let dus op, vooral tijdens of na harde wind. Meld gevaarlijke situatie via info@twiskemountainbikeroutes.nl.

Originele bericht:
Als het stormt kan elke activiteit in een bos/boomrijke omgeving risico’s met zich meebrengen. Niet dat we nu allemaal “veilig” thuis moeten gaan zitten, maar extra aandacht voor de omgeving waar je bijvoorbeeld sport is verstandig. Zeker in het Twiske want daar waaien bij elke storm bomen om.

Deze specifieke waarschuwing betreft vooralsnog het Smaal. Daar hangen al enige tijd diverse bomen half omgewaaid in elkaar. De beheerder is op de hoogte, de bomen zijn gemarkeerd en worden hopelijk spoedig opgeruimd. De foto hieronder is op 7 februari gemaakt, inmiddels zijn de bomen door de aanhoudende harde wind toch weer iets verder gezakt. Wij adviseren om voorlopig dit stuk van de route te mijden. Dat kan heel eenvoudig door even het fietspad op te sturen en dan, zo’n 15 meter verder, links de mtb-route weer op te sturen.

Door de storm omgewaaide bomen

De omgewaaide bomen zijn door de beheerder opgeruimd

Omleiding van de locatie van de omgewaaide bomen en