Stormschade Update

Update: De omgewaaide bomen in het Smaal en op de zanddijk zijn opgeruimd. In het Smaal ligt de stam van 1 boom(pje) nog op het pad, daar kan je overheen “hoppen”. Verder blijft de staat van de route slecht, er is veel schade door de regen en dat gaan we binnenkort aanpakken. We kunnen het niet verbieden, maar laat de route in het Smaal voorlopig liever even met rust. Ook de route op de zanddijk heeft het zwaar, en dan vooral in het riet. Kort de route in en laat het rietstuk links liggen.

Het was een korte maar heftige storm en er is veel schade door omgewaaide bomen. De route in het Smaal is onbegaanbaar, op meerdere plekken liggen er bomen op de route. Eigenlijk was de route al behoorlijk onbegaanbaar door de vele en langdurige regenval van de afgelopen maanden. Er is een Marshallplan in voorbereiding voor de wederopbouw van grote delen van de route in het Smaal!

Een van de omgewaaide bomen in het Smaal

De schade door de storm op de zanddijk valt mee en toch ook weer tegen. Kleine bomen en takken waren snel opgeruimd, maar er is ook een reus omgewaaid. Een brug te ver voor mijn handzaag. Verder is er ook hier, met name in het stuk door het riet, veel schade door de overvloedige regenval. Dat willen we op korte termijn aanpakken, extra handjes zijn hier meer dan welkom!

Helaas is er weer een “reus” omgewaaid op de zanddijk

Hoe NIJP er bij ligt na de storm weet ik niet, ik probeer volgende week tijd vrij te maken voor een inspectieronde. Klein leed ruim ik dan op en als er iets “ernstigers” te melden valt lees je het hier en op facebook.

Als je wilt meehelpen geef je dan op als onderhoudsvrijwilliger via info@twiskemountainbikeroutes.nl. Heb je geen tijd of zin om je handen uit de mouwen te steken, trek dan je portemonnee en wordt donateur! De bodem van de schatkist is in zicht dus elke euro is meer dan welkom!