Storm update: 3 maart

Inmiddels zijn we 2 weken verder en is er in het Twiske hard gewerkt om alle schade van de stormen op te ruimen. Voor de beide mtb-routes in het Twiske ziet het er gunstig uit, de schade in het Smaal is afgelopen week opgeruimd en deze vrijdag wordt de schade op de zanddijk aangepakt.
Ik heb de routes niet gereden en niet gecontroleerd! Dus met enig voorbehoud meld ik dat de routes weer te rijden zijn. Er liggen nog wel veel kleine takken op de tracks, die gaan we volgende week zondagmiddag opruimen. Pas dus op! Ligt er toch nog ergens een boom om of andere gevaarlijke zaken, meld het dan!

Originele bericht:
En dat was drie….Ik denk dat iedereen wel begrijpt dat mountainbiken er de komende week of weken even niet inzit. Niet in het Twiske en eigenlijk nergens in het land. Overal moeten eerst omgewaaide bomen en takken worden opgeruimd. En minstens net zo belangrijk, er moet gekeken worden of er bomen/takken “slecht” staan, d.w.z. op het punt van omvallen of afbreken.

Dringend verzoek: ga de komende tijd niet mountainbiken in het bos, dit advies geldt landelijk dus ook voor het Twiske!

Naast de stormschade is er tevens veel regen gevallen. Dat geeft in februari voor de mtb-routes in het Twiske altijd problemen. Het grondwater staat sinds eind december al op zijn top, en ondanks de relatief droge maand januari is, door de vele regen tijdens de stormen, de grond nu volledig verzadigd. Tja, het is een polder, dus wordt het pompen of verzuipen. Gelukkig wordt er al volop gepompt. De omgevallen bomen zorgen er in ieder geval voor dat jullie nu niet op de route in het Smaal kunnen fietsen, geluk bij een ongeluk.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?
We wachten eerst op groen licht van de beheerder. Ik verwacht dat eind volgende week (rond 5 maart) de route op de zanddijk weer vrij gegeven kan worden. Voor de route in het Smaal hoop ik een week later (rond 12 maart) groen licht te krijgen.

Wat gaan/kunnen wij doen?
6 Maart heb ik al een onderhoudsdag gepland voor de route in NIJP, die gaat in principe gewoon door. We zullen die zondagmiddag de route in NIJP, zoveel mogelijk en voor zover nodig, vrijmaken en opknappen.
Voor zondag 13 maart plan ik een extra onderhoudsmiddag om de beide routes in het Twiske op te ruimen, dan gaan we alle kleine takken van de tracks af harken.

Belangrijk advies: komende weken op de weg trainen!