Steinhage

We hebben een nieuwe steinhage (=Noors voor rockgarden) aangelegd, dit keer van Noors graniet. Mooie flinke stenen die volgens de leverancier extra getrommeld zijn om er de scherpe kantjes van af te halen. Bijzonder is dat we deze steinhage niet op een helling hebben aangelegd, maar op een relatief vlak stuk. Voor deze gelijkvloerse rockgarden zal je moeten doortrappen, wat weer een nieuwe dimensie en uitdaging biedt.

De voorraad stenen was dermate groot dat we er ook een drietal oefenobjecten mee hebben kunnen maken. Twee van deze oefenobjecten zijn bedoeld voor beginners die het rijden over stenen willen proberen/oefenen. Het derde oefenobject bestaat uit een rij grote stenen van zo’n 30-40 cm hoog en is bedoeld voor de gevorderde mountainbiker.

Voor elke rockgarden en/of hindernis geldt: het gebruik is geheel voor eigen risico, doe alleen dat wat je beheerst. Wil je het leren, volg dan een clinic of wordt lid van een vereniging waar je trainingen kunt volgen.

De stenen hebben we gekregen van vereniging MTB-Noordwest en bij de aanleg van de steinhage zijn we geholpen door loonbedrijf R. Groeneveld. Steun het mountainbiken in heel Noord Holland en wordt lid/donateur van MTB-Noordwest.

Loonbedrijf R. Groeneveld heeft ons bij de aanleg van alle rockgardens geholpen.


Stenen met een flinke laag granulaat. Het granulaat moet nog tussen de stenen spoelen. Daarna volgt een tweede poetsbeurt en zullen de stenen meer naar boven komen.


Flinke stenen, grof neergelegd, dus niet voor beginners!


De drie oefenobjecten nabij de skinny.