Smaal; houd je stuur recht!

In een voorgaand bericht heb ik geschreven over enkele slechte stukken in het Smaal. Deze week heeft de beheerder geheel eigenhandig en naar eigen inzicht actie ondernomen. Lovenswaardig en een dikke duim omhoog! Eerst heeft de beheerder de afwatering van de betreffende stukken verbeterd, heel eenvoudig door de dichtgegroeide slootjes/greppels uit te lepelen en op te schonen. Vervolgens is de nieuw ontstane schade (kraan met rupsbanden in de met regen verzadigde grond) en de oude schade gladgetrokken en opgevuld met zand. Niet helemaal mijn voorkeur (het enige dat echt werkt is betongranulaat) maar alles beter dan niets. Hoe het zich houd leren we snel genoeg!

OPROEP:
Hieronder vind je foto’s van de betreffende stroken, het moge duidelijk zijn (of anders kom je er wel achter als je er fietst) dat er nog een nieuw spoor aangereden moet worden. Aan jullie nu het dringende verzoek om jullie stuur recht te houden. Maak dus samen een mooi recht spoor. Ik verwacht dat er nieuwe modder/zand gaten gaan ontstaan, fiets daar recht doorheen en dus niet (wijd) omheen. Ik probeer de situatie ter plekke in de gaten te houden en gaten zo snel mogelijk op te vullen. Of het moet onbegonnen werk blijken (wat ik hier en daar wel verwacht), dan is het jammer maar begin ik er niet eerder aan dan in april.

Lees dit ook even goed: het is winter, er valt regen, de routes zijn nat. Jij kiest er voor om onder deze omstandigheden te gaan mountainbiken, wees dan ook zo flink om door de modder te rijden en ga niet een droog stukje naast de track zoeken. En beste dames, heren mountainbikers/cyclocrossers: route slopen? Dan ook doneren voor het onderhoud!

De drie locaties op foto: