Skinny is verhuisd (nu met video)

Onlangs hebben we de gedoogroute in NIJP iets aangepast c.q. ingekort. Daarbij hebben we toen de skinny over de greppel verwijderd. Inmiddels hebben we de skinny verhuisd naar de oefentuin, zie foto hieronder.

Een paar belangrijke opmerkingen!
Zoals je op de foto kunt zien staat de skinny redelijk hoog op poten. Hoogste punt staat zo’n 30 cm van de grond. De skinny is wat zijn naam aangeeft, smal. Stuur je verkeert, dus van de skinny af, dan duik je zomaar een “gat” van 30 cm in. DUS: voor dat je de skinny probeert is het verstandig dat je de drop-off goed beheerst.

Alle oefen-objecten in de oefentuin van NIJP zijn risicovol. Ze zijn niet geschikt voor beginners of zondag-mtb’ers. De oefeningen, met name de rockgardens, zijn bedoeld voor mountainbikers die in de echte bergen moeilijke secties fietsend willen afleggen (ipv lopend). Gebruik de rockgardens daarom waar ze voor bedoeld zijn, oefenen op stenen. Het heeft absoluut geen zin om een spoor te kiezen of te maken naast de stenen. Je leert niets en je neemt jezelf in de maling.

Heb je werkelijke interesse om je rijtechniek te verbeteren, wil je ook veilig en zelfverzekerd moeilijke hindernissen fietsend kunnen afleggen? Word lid van een vereniging en/of volg clinics. Met name doelgerichte clinics zullen je snel en veilig verder helpen.