Route Zanddijk zondag 4 december afgesloten

De zanddijk-route is zondag 4 december afgesloten in verband met de jaarlijkse wedstrijd van de Amsterdamse Crosscompetitie. De wedstrijddag eindigt iets na 14:00 uur, wil je perse toch een rondje zanddijk fietsen kom dan na 15:00 uur.

De routes in het Smaal en NIJP zijn uiteraard gewoon te rijden. Wijk uit naar deze routes of kom kijken op de zanddijk. Wil je last minute meedoen? Da’s dan jammer want dat kan niet, lees alles over de regels en meer op de website van de ACC.

De wedstrijd wordt georganiseerd door FC de Trappist. Het wedstrijdparkoers is dit jaar weer iets aangepast. Verwacht geen mountainbikerondje, dat zit er niet meer in sinds de wielrenners de macht hebben gegrepen. Dus dit jaar opnieuw minder mountainbikeroute en meer grasstroken. Het wordt desalniettemin een leuke wedstrijd op een snel parkoers.

Tenslotte een belangrijke mededeling voor al die Strava-verslaafde wielrenners. Leuk dat je het wedstrijdrondje opneemt en vastlegt, maar de loop van het wedstrijdrondje is iets jaarlijks en eenmalig. Je bent 7 dagen per week, het hele jaar door, van harte welkom om in het Twiske te trainen, maar volg dan a.u.b. de vaste route in de juiste rijrichting. De vaste route op de zanddijk is overigens modulair van opzet, je kunt zelf grotendeels bepalen welke segmenten je wil fietsen c.q. aandurft. De rijrichting is niet modulair of vrij, fiets dus de juiste kant op! Wel zo veilig voor je zelf en collega gebruikers.

Hieronder een foto uit lang vergeten tijden gemaakt door Erik Boschman. En helaas, deze klim zit niet meer in het wedstrijdparkoers.