Pumptrack Landsmeer


Begin 2018 heeft TWMR, samen met loonbedrijf Haitsma, de pumptrack aangelegd. Het ontwerp is van Lee McCormack. Wij zijn in ieder geval heel tevreden met het eindresultaat en willen de gemeente Landsmeer bedanken voor de kans en het vertrouwen!

Wat is een pumptrack? Een pumptrack is een verzameling hobbels en kombochten waarbij het de bedoeling is dat je op de fiets vaart maakt door een pompende beweging te maken. Dus niet trappen maar pompen! De meest ideale bikes zijn dirtbikes en BMX, maar het lukt ook op een 29-er mountainbike.

deze instructietekening is van www.bikepark-bau.de

Begin rustig (vergeet niet je zadel naar beneden te zetten) en bouw dan langzaam je snelheid op. Je maakt vanuit je knieën en je armen een pompende beweging. Je knieën zijn eigenlijk nooit gestrekt, dus ben je net als wij onervaren, dan voel je de verzuring in je bovenbenen al naar 3 rondjes (geen snelheid en geen verzuring, dan zit je waarschijnlijk als een lantaarnpaal op je fiets).

Je zal merken dat het nog niet meevalt, zeker op een mountainbike met grote wielen! Oefening baart kunst, dus gewoon vaak terugkomen en (kort en veel) oefenen. Enkele spelregels:

  • doe een helm op en draag full finger handschoenen!
  • verken de track, begin rustig en bouw daarna je snelheid op.
  • ken je eigen limiet, breng je zelf en anderen niet in gevaar.
  • houd rekening met elkaar, iedereen mag gebruik maken van de track, topper en tobber.
  • niet meer dan 3 fietsers tegelijk op de track en fiets dan allen hetzelfde rondje kort achter elkaar.

Waar vind ik de pumptrack? Kom je met de auto, rij dan naar de Sportlaan in Landmeer. Aan het eind van de Sportlaan vind je rechts een ruim en gratis parkeerterrein. Parkeer hier a.u.b. uw auto en niet ergens in een woonwijk, zo blijft het contact met de buurt goed. Vanaf de parkeerplaats fiets je het sportpark in, rechtdoor tot aan het eind en vind je rechts de pumptrack. Hooguit 2 minuten fietsen en 5-10 minuten lopen. Kom je op de fiets dan moet je zelf maar even zoeken…

Overzichtskaart met alle routes:
1 = route Zanddijk; 2 = pumptrack Landsmeer; 3 = route Smaal; 4 = route NoorderIJplas