Plannen voor 2017

Eigenlijk wilde ik het wat rustiger aan gaan doen. Maar ideeën en projecten waar ik soms al jaren aan werk lijken “plots” in een stroomversnelling te komen. Dus schakel ik voor het jaar 2017 toch een tandje bij.

In dit bericht zal ik de kansen (laat ik ze zo maar noemen) kort beschrijven, later dit jaar komt er dan vanzelf meer informatie op deze website. Alleen van het plan “Mountainbiken van Markermeer tot aan het IJ” kan je een pdf downloaden met al wat meer informatie. Dat heeft een reden die ik verderop in dit bericht uitleg.

Plannen 2017

  • Aanleg pumptrack sportpark Landsmeer: 5 minuten fietsen vanaf de zandijk, op een deel van het voormalige korfbalterrein. Het betreft een gezamenlijk plan met de zeilvereniging en de volleybalvereniging (later sluiten wellicht een groep hondenbezitters aan) om het korfbalterrein een nieuwe invulling te geven. Ons idee betreft dus een pumptrack waarvoor het bekende icycle inmiddels een ontwerp en offerte heeft gemaakt. De gemeente is vooralsnog enthousiast en eind juli 2017 weten we of het plan ook daadwerkelijk door kan gaan.
  • Aanleg rockgarden Zanddijk: op verzoek van vereniging MTB-Twiske hebben wij een ontwerp gemaakt voor een rockgarden, of eigenlijk noemen wij het een stenenpad, apart van, maar toch ook aansluitend op, de Zanddijk-route. Het plan is voorgelegd aan de beheerder van het Twiske.
  • Uitbreiding route NoorderIJplas: het gebied heeft 2 eigenaren en nu is alleen het deel dat wordt beheerd door de gemeente Amsterdam afgezet met een hekwerk. In dit deel lopen de Schotse hooglanders en ligt de mtb-gedoogroute. Het andere deel van het gebied is eigendom van Rijkswaterstaat en de kans is zeer groot dat beide delen toch weer worden samengevoegd. Het RWS-deel zal ook afgezet worden met hekken en er zullen waarschijnlijk meer koeien komen. Er is al kort contact geweest met de beheerder en we gaan onderzoeken of de route kan worden uitgebreid.
  • Mountainbiken van Markermeer tot aan het IJ: een ambitieus plan wat ik vele jaren geleden ooit heb bedacht (of gedroomd…). Stukje bij beetje lijkt het zowaar te lukken. Begin 2017 zal ik samen met Peter Egbars een gesprek hebben met Staatsbosbeheer en de gemeente Purmerend. Uit eerdere gesprekken met beide partijen bleek dat men niet onwelwillend tegenover een mountainbikeroute in het Purmerbos staat. Een beknopte beschrijving van het plan vind je door hier te klikken.

 

Oproep
Voor alle projecten geldt dat we elke vorm van sponsoring goed kunnen gebruiken. je hoeft niet direct met geld te gaan strooien maar laat ons weten als je bereid bent om een bepaald plan financieel of in natura te steunen. Met name voor het gesprek in januari 2017 met SBB en de gemeente Purmerend helpt het als wij een indicatie kunnen geven wat en in welke mate wij zelf kunnen bijdragen aan het realiseren van een (of twee) route(s) nabij Purmerend.

Ben je mountainbiker uit onze regio en wil je ons sowieso steunen, bijv. met het oog op het reguliere onderhoud aan de routes in het Twiske en NIJP, elke donatie is van harte welkom op iban NL09 SNSB 0944 9636 17 tnv stichting Twiske Mountainbike Routes.

Tips, ideeën, vragen en/of opmerkingen stuur je het best naar info@twiskemountainbikeroutes.nl

markermeer-tot-aan-het-ij