Opknapbeurt pumptrack Landsmeer

Oh ja, dat hebben we ook nog in de buurt van het Twiske, een pumptrack! Het lijkt een beetje een vergeten trainingslocatie en dat is jammer. De pompbeweging leren en veel oefenen geeft niet alleen je conditie en kracht een boost maar ook je rijvaardigheid. Wil je meekomen in het “moderne” (trail/enduro) mountainbiken dan zou de pumptrack een essentieel onderdeel van je training moeten zijn. En onthoud dit, goed en snel leren “pompen” duurt een tijd en gaat niet vanzelf.

Tot zover het promotieverhaal.

De pumptrack ligt er inmiddels 4 jaar en het gebruikte gralux slijt meer dan verwacht. Op zich is aanvullen met gralux een prima en snelle oplossing, maar helaas ook erg kostbaar. Ik kies daarom voor een goedkopere oplossing, cement. De eerste keer (2 jaar geleden) hebben we het cement gemengd met gralux, dat werkt prima maar is nog steeds vrij kostbaar. Afgelopen week hebben we in alle bochten een nieuwe, dunne laag cement gemengd met betongranulaat aangebracht. Dat geeft hopelijk een stevige, duurzame en grove laag (voor maximaal grip). Overigens verwacht ik wel dat met name de wat grotere kiezels in het granulaat nog los zullen raken uit de nieuw aangebrachte laag. We komen er na enkele weken gebruik vanzelf achter en nemen die ervaring dan weer mee naar de volgende onderhoudsbeurt.

Alle bochten voorzien van nieuwe laag cement

Tenslotte een instructievideo hoe je met de mountainbike hoogte maakt bij het springen en welke (allesbepalende) rol het beheersen van de pompbeweging daarbij speelt. Wil je het proberen? Wees dan voorzichtig en oefen een voor jou nieuwe techniek altijd met kleine stappen!