Onderhoudsteam

Vorige week donderdagavond is er een start gemaakt met iets wat uiteindelijk moet uitgroeien tot een vaste club personen die samen het onderhoudsteam vormen. Vooral voor het onderhoud aan de route in het NoorderIJplas gebied is een dergelijk team zeer welkom. Donderdagavond was zogezegd de aftrap met gelijk een fantastische opkomst.

Onderhoudsteam NIJPVan links naar rechts: Ramon (Joost staat achter Ramon), Benito, Mike, Guus, Marc en Peter achter de camera

Na dik 2 uur hard werken was het pad langs de NoorderIJplas weer begaanbaar, overstekende braam en uitdijende duindoorn werden vakkundig kort gewiekt. Het succes van deze onderhoudsavond was bijna compleet, bijna omdat Marc vergeten was om voor iets te drinken te zorgen. Dit minpuntje zal de volgende keer een aandachtpuntje worden (glaasje gekoelde wijn en stokbrood met Franse kaas, heren?).

Marc heeft vervolgens een dag later het toegangspad met de bosmaaier onder handen genomen. Een helse klus en niet verstandig in t-shirt met korte mouwen want blijkbaar stond er toch wat berenklauw tussen, met de nodige brandblaren tot gevolg. Dus beste ouders, hierbij een waarschuwing, leer uw kinderen de berenklauw te herkennen en zorg dat je er bij uit de buurt blijft.

Wil je ook helpen bij het onderhoud? We zoeken met name hulp voor het onderhoud aan de route in het NoorderIJplas gebied. Inmiddels is er al een aardige groep mannen (vrouwen?) die via de email op de hoogte worden gehouden van de onderhoudsplannen. Meld je via info@twiskemountainbikeroutes.nl en we plaatsen je ook op de maillijst, zo krijg je vanzelf een uitnodiging om te helpen.