Onderhoud Rockgarden klim route Landsmeer

Als je voor de trap staat ligt rechts de rockgarden klim. Lastige aanloop, bocht naar links en dan bocht naar rechts, steil omhoog. Korte (of geen) aanloop, weinig ruimte, etc. maakte deze klim moeilijk. Er is de afgelopen maanden volop aangeklooid door de welwillende poldermountainbiker en het moet voor velen een bron van frustratie zijn geweest, die klim.

Mountainbikeroute-repairman komt in actie

Mountainbikeroute-repairman komt in actie

Bij de aanleg van de rockgarden hebben we de ruimtes tussen de keien opgevuld met betongranulaat, gebroken betonpuin wat ooit de Blauwe poort was. Dit granulaat bestaat uit heel fijn materiaal tot bijna vuistgrote stenen. Eerst hebben we de grote stenen weggeharkt, je vindt ze aan de zijkanten en onderaan de zandberg. Afgelopen woensdagavond heeft de mountainbikeroute-repairman, met hulp van een flinke groep vrijwilligers, een extra laag betongranulaat tussen een deel van de keien aangebracht. Dit betongranulaat hebben we deze keer eerst gezeefd en alleen het fijne spul is gebruikt. Beetje water er bij en het resultaat is best aardig, of misschien wel te goed?

OnderhoudRGklim

In ieder geval denken wij dat de klim nu beter te doen is, lastig blijft ie evengoed. Uiteindelijk is het afwachten hoe deze nieuwe laag zich houdt na enkele stevige regenbuien en (vooral) het onhandige geklooi van de doorsnee polder-mountainbiker.

Een paar tips, omdat we het niet kunnen laten. Kies een kleine versnelling, blijf zitten, het gaat niet om top vermogen maar om “koppel”, kijk goed vooruit, denk aan je bandenspanning en mocht het toch nog steeds niet lukken geef dan je fiets en/of banden de schuld.

Happy met het onderhoud? Word donateur!