Onderhoud NoorderIJplas route

In november willen we nog een onderhoudsdag organiseren voor de route in de NoorderIJplas polder, met name voor het terugsnoeien van de bramen. Maar inmiddels hebben we alvast twee plekken die een aanpassing nodig hadden aangepakt.

De “skinny”
Over een kleine greppel ligt een skinny die voor veel mountainbikers toch net iets te skinny (of te lang) is. Rechts van de skinny ligt een breed spoor door de greppel dat echter in deze natte maanden veranderd in een modderpoel. Niemand houdt van overvloedig schoonmaken en fietsonderhoud vandaar dat wij het verzoek kregen voor een brug of iets dergelijks. Het is iets dergelijks geworden.
De keuze is nu werkelijk reuze! Keuze nummer 1 blijft natuurlijk de skinny. In de “droge” tijd kan je kiezen voor het spoor rechts van de skinny door een opgedroogte greppel (= keuze 2). En nieuw in dit rijtje is keuze 3, links van de skinny over de boomstammen als de greppel een modderpoel is.

De oude situatie

De oude situatie

De nieuwe situatie

De nieuwe situatie

Plankenbrug langs het hek
Voor dat je het lange stuk langs de plas op stuurt hadden wij pal langs het hek een smalle plankenbrug aangelegd. Die begon dit jaar steeds meer te verzakken en hebben we nu definitief gesloopt.

zielig hoopje gesloopt plankenbrug

zielig hoopje gesloopt plankenbrug


Als vervanging hebben wij vooralsnog niet gekozen voor een nieuwe “brug” maar hebben we een smal zandspoor aangelegd. We gaan kijken hoe dit zich houdt.
Lage zijde verstevigd met stenen

Lage zijde verstevigd met stenen

spoor opgevuld met zand

spoor opgevuld met zand