Oefenen op de bunnyhop.

Waarom lukt iets niet? Wat doe ik goed en wat fout? Het helpt om video opnamen te maken als je een skill wilt leren of verbeteren. Dit keer een fotorolletje met 6 beelden van mijn bunnyhop. Zodra de bunnyhop eindelijk lukt wordt hoger springen de volgende uitdaging. Maar hoe dan?

Ik denk dat alles begint bij het voorwiel, wil je hoger bunnyhoppen dan moet dat voorwiel hoger de lucht in. Hoe verticaler je fiets en je zelf, hoe groter de impact van het vervolg (de rebound en het opspringen) van de bunnyhop-techniek.

Op de foto’s zie ik dat het voorwiel aardig hoog komt. 3e Foto, de fiets lijkt tot een hoek van zo’n 45 graden met de grond te komen. Mijn houding is licht voorover gebogen. Hier zou ik dus nog winst kunnen boeken. Fiets naar 50-55 graden en lichaam/rug meer gestrekt. Het risico ken ik ook, te ver naar achteren en dan bijna achterover.