Nog een aanpassing op de zanddijk

Het verwijderen van de twee keien was nodig maar ging niet van harte. De volgende klus, die al een tijd in de planning zat, hebben wij daarom aangegrepen om iets recht te zetten. Het gaat om de laatste opgang aan het eind van de zanddijk. De aarde toplaag was op de laatste meters voor de top door slijtage verdwenen en het losse zand maakte deze klim lastig, vooral na een droge periode.

Om verdere erosie tegen te gaan hebben we het laatste stuk eerst wat afgegraven en er toen een kleine 20 keien in gelegd. Vervolgens hebben we de ruimtes tussen de keien opgevuld met beton granulaat. Tenslotte hebben we er een laagje zand/grond over gestrooid, dit zand zal uiteindelijk met de regen tussen het granulaat spoelen waardoor een vaster loopvlak ontstaat wat beter grip geeft.

Als stevige basis: keien!

Als stevige basis: keien!


Eindresultaat, nu nog  wat regen en aanrijden.

Eindresultaat, nu nog wat regen en aanrijden.


De klim is nu, verwachten wij, een stuk slijtvaster. Het eind van deze korte klim is iets steiler geworden en hoewel de keien (nog) niet echt te zien zijn, liggen ze er wel. Met de tijd zal de toplaag van vnl. zand wegspoelen en worden de keien vanzelf zichtbaar. Let op, hier vallen doet pijn! Haal je de klim niet kies dan voor de blauwe route.