NIJP

Nadat enkele weken eerder het deel van het NoorderIjplas gebied dat onder de gemeente Amsterdam valt is omheind zijn op 4 oktober de Schotse hooglanders in het gebied losgelaten. Een bescheiden ceremonie waarbij wij, samen met de jeugd van groep II, aanwezig waren. De training liep daardoor een beetje anders, maar na de herfstvakantie halen we dat wel weer in.

Koeien kijken

Koeien kijken

De week daarop heb ik na overleg met de gebiedsbeheerder een aantal nieuwe tracks aangelegd en bij andere bestaande tracks de waterhuishouding onder handen genomen. Niet met schep en kruiwagen maar met behulp van een kraantje met Pascal als machinist. Pascal heeft al vaker geholpen en heeft aan een half woord genoeg om te begrijpen wat de bedoeling is. In een razend tempo worden alle klussen geklaard.

Nieuwsgierige koeien...

Nieuwsgierige koeien…

Is de nieuwe route nu klaar? Nee, er is een brug over een paddenpoel die nog verder afgetimmerd moet worden (pas daar dus op!) en er moeten nog routepalen geplaatst worden. Verder moeten alle tracks waar de kraan bij is ingezet nog inklinken, een mooie taak voor een aantal dappere dodo’s die er niet voor terugschrikken om op de mountainbike een aantal ronden door het losse zand te ploegen.

nyp10-4nyp10-2nyp10-3