Nieuwe voorzitter

Historie
De stichting is in 2009 opgericht onder de naam MTB-Twiske.nl met als bestuursleden Bas, Huub en Marc. Toen de routes er eenmaal lagen bleef alleen Marc over en bekleedde hij alle bestuursfuncties in zijn eentje (ja, dat kan in een stichting!). Vervolgens werd, na de oprichting van vereniging MTB-Twiske, de tenaamstelling in 2016 statutair gewijzigd in Twiske Mountainbike Routes.

Van autocratie naar oligarchie
Ruim 15 jaar heeft Marc het onderhoud en alles wat daarmee samenhangt alleen aangestuurd. Marc hierover: “Het was leuk maar zwaar en gelukkig kreeg ik vaak hulp van andere vrijwilligers, de beheerder of was er geld om een loonbedrijf in te huren. Prutsen aan de routes vind ik nog steeds leuk, maar de randverschijnselen beginnen me steeds meer tegen te staan. Tijd om naar een oplossing te zoeken. En die is gevonden in de vorm van een nieuwe voorzitter, André. Een verandering waar ik veel van verwacht!
En nee, ik stop er niet mee, blijf gewoon actief in het onderhoud en blijf gewoon bestuurslid van de stichting, samen met André.”

André: “Ik woon sinds zeven jaar in Landsmeer en ik heb in die tijd het Twiske en omstreken leren kennen op de mountainbike. Samen met mijn vrouw ben ik regelmatig als vrijwilliger actief op één van de tracks. Na een paar goede gesprekken met Marc, bleek dat er af en toe wat strubbelingen zijn en dat hij de alleenheerschappij niet meer zo zag zitten. Het lijkt me een leuke uitdaging om het voorzitterschap over te nemen, ook omdat ik me graag sterk wil maken voor de stichting en wellicht een aantal zaken weer de goede richting op kan duwen. Met Marc als sparringpartner op de achtergrond, moet dit wel lukken. Ik heb er zin in!”

Ook enthousiast? Stuur de kersverse voorzitter een bericht naar voorzitter@twmr.nl.

André op vakantie in Oostenrijk op een huur(e)mtb