Nieuwe uphill rockgarden Zanddijk

De hoge drop-off hebben we afgebroken vanwege teveel valpartijen. Gelukkig mochten we van de beheerder de mooie lokatie gebruiken voor een nieuwe hindernis. Dat is een uphill rockgarden geworden.

Er is enig gemor onder het “gepeupel”, alweer een rockgarden, nog meer van die kl*te stenen, etc.. We begrijpen het ongenoegen, maar ja, we hadden nog wat stenen liggen dus lag deze keuze voor de hand. En vergeet niet, het was ├╝berhaupt niet onze bedoeling om de hoge drop-off af te breken! Dat werd toch vooral in gang gezet door een aantal zichzelf overschattende mountainbikers.

Bij de nieuwe uphill rockgarden is zelfoverschatting niet het probleem, het is gewoon een rete moeilijke hindernis. Steil, relatief smal, weinig grip en omvallen op stenen doet altijd pijn (dus niet doen!). Het kostte mij een 20-tal pogingen om de juiste aanpak uit te vogelen. En dan nog lukt nu slechts 1 op de 5 pogingen. Kortom, voor de liefhebber: lekker klooien, beetje vloeken en blijven proberen.

 
Tips en waarschuwingen
De aanloop is lastig, je begint met een bocht en dan steil (+20%) omhoog. Probeer links aan te houden. Kleine versnelling, aanloop met een hoog beenritme om toch zoveel mogelijk vaart te maken. Blijf zitten! Na de eerste meters wordt het een spel van balans houden, juiste spoor kiezen en grip zoeken en houden. Denk aan je bandenspanning.
Niet doen bij natte omstandigheden, je hebt dan gewoon te weinig grip. Liever geen klik- maar platvormpedalen want het gaat je vooral niet lukken. Lukt het wel, kom je fietsend boven? Baas!

Drie foto’s, begin situatie, aanleg en eind resultaat.