Nieuwe hindernis route Zanddijk

De laatste jaren hebben we ons danig uitgesloofd met het aanleggen van hindernissen voor de gevorderde mountainbiker. Rockgardens, drop-off, tabletop, bunnyhopper en wat al niet meer. Vanuit de vereniging MTB-Twiske kwam dit jaar echter de vraag of we ook iets konden aanleggen voor de jeugd en beginnende mountainbiker.

In eerste instantie bleek dat niet mogelijk, maar soms lukt het een koe toch om een haas te vangen. Van onze sponsor Schouten Cool Support kregen we een kant en klaar plankenpad en van de beheerder kregen we vorige week toestemming om het plankenpad aan te leggen. Vervolgens pakken we de koe bij de horens en is het plankenpad deze maandag op zijn plek gelegd. Je vindt het plankenpad op de blauwe (=beginners) route.

Zoals gezegd, het is een “technical trail feature” voor de jongste jeugd, de beginnende corona-biker en de bejaarde c.q. bierbuikende c.q. zondagsmountainbiker. Dat wil niet zeggen dat al die wannabee’s er geen gebruik van mogen maken, dat mag namelijk wel. Het plankenpad is ruim 9 meter lang (misschien een paar cm meer….), 60 cm breed (of eigenlijk “smal”) en er zijn eerst 2 stoeprandjes waar je vanaf fietst om uiteindelijk te eindigen met een drop-off van zo’n 20 cm.
Let op: we moeten het dek nog bekleden met kippengaas, dus bij nat weer kan het plankenpad glad zijn. Dat bekleden met kippengaas doen we binnenkort.

Hieronder 3 foto’s voor een eerste impressie.