Nieuwe aanwinst

In 2015 hebben we voor het vele maaiwerk een duwmaaimachine aangeschaft. Een eenvoudig exemplaar zonder aandrijving, om te proberen, kijken of het werkbaar is. Voorheen deden we al het maaiwerk met de bosmaaier, maar dat is zwaar werk en relatief duur. Je werkt feitelijk met een brommer op je rug die dure Aspen benzine slurpt. De duwmaaimachine voldeed redelijk, qua verbruik kost het een schijntje vergeleken met de bosmaaier maar het ontbreken van aandrijving maakt het maaiwerk nog steeds zwaar. Bovendien moest je altijd dubbel maaien want de machine kon het ruige werk rond de mountainbikeroutes niet in 1 keer aan.

fietsmetmaaimachine2

Vanuit het streven naar efficiëntie, maximaal resultaat in minder tijd, hebben we nu een professionele maaimachine aangeschaft. Het is een Sabo geworden, met Kawasaki motor met druksmering, zij-uitworp en aandrijving. De machine staat veilig opgeborgen nabij het Twiske en ook het vervoer hebben we aangepast. We halen de maaimachine niet op met de auto maar met de fiets! Groener kunnen we het niet maken.

Een eerste test is prima verlopen, zowel wat vervoer betreft als maairesultaat. Het voorjaar 2017 mag wat ons betreft komen!

fietsmetmaaimachine