Knip- en scheerbeurt

De route aan de NoorderIJplas heeft deze week een knip- en scheerbeurt gehad. We hebben o.a. enkele doorsteekjes weer toegankelijk gemaakt. Uiteraard met de disclaimer dat er mogelijk wat doornen op het pad liggen. Neem dus twee binnenbanden mee of ga nu eindelijk eens over op tubeless.

Een van de doorsteken die we weer begaanbaar hebben gemaakt snijdt een in de winter lastig begaanbaar stuk van de route af. Het gaat om het stuk waar je respectievelijk over of langs de skinny rijdt naar de brug. Er staat een duidelijke aanwijzing, linksaf is nat en glad en rechts (of meer rechtdoor) houd je droge voeten.

Linksaf volg je de route (nat en glad in de herfst/winter) rechts is een shortcut waar je droge voeten hout.

Als het weer meewerkt gaan we nog wat kleine zaken aanpakken in NIJP. Er ligt ook nog een wat grotere klus te wachten. Het gaat hier om de brug over de greppel. Deze brug bestaat uit een (oude en beschadigde) draglineplaat die ik heb “bekleed” met planken en kippengaas. Op dit moment wordt een groot deel van de planken op zijn plek gehouden door het kippengaas.

Medio februari 2021 verwacht ik dat dit stuk van de route onder water staat. Een mooi moment om de houten planken en kippengaas te verwijderen en om na te denken over een duurzame oplossing. Meest waarschijnlijke optie is de draglineplaat opnieuw bekleden maar dan met hout van een hogere houdbaarheidsklasse. Dat kost geld, dus kom je graag in NIJP? Help ons en doneer een klein bedrag!

Maart 2020, nu linksaf gaan geeft iets meer dan nat en glad. De shortcut is dus echt nodig!