Kerstkoetje (update!)

Tot nu toe is de herfst en winter ons niet echt gunstig gezind. Er is buitensporig veel regen gevallen en we kunnen nu al concluderen dat er meer schade aan de mtb-routes is dan in voorgaande jaren. Het wordt een hele klus om de routes in het Twiske op te lappen.

Vandaag heb ik sinds lange tijd de route in het NoorderIJplas (NIJP) gebied bezocht, benieuwd naar de waterstand. Het viel niet tegen, de route is best te doen op twee plekken na. Het stuk naar de skinny (en verder) is volledig ondergelopen, zelfs de skinny (plank in normaal Nederlands) staat bijna onder water. Je slaat dit stuk beter over en dat kan heel eenvoudig door niet rechtsaf te gaan maar rechtdoor. Verder is er achterin een stuk van de route volledig ondergelopen, hier heb ik (nog) geen alternatief voor. Houd er rekening mee dat er stukken zijn waar het spekglad is, met name in de afdalingen.

Ga hier rechtdoor in plaats van rechtsaf!

Ook leuk nieuws uit NIJP, begin december is er een Schots Hooglandertje geboren. Ik ben geen expert, maar dat lijkt mij best bijzonder. Mooi om te zien, maar let wel op want moederkoe duldt geen gehannes in de buurt van de kleine. Je herkent het kerstkoetje aan zijn witte sokken om de achterpoten.