Help ons met de transitie!

Van jongs af aan ben ik een echte “petrolhead”, als het maar een benzinemotortje heeft en herrie maakt! Heerlijk!! Maar ja, in de huidige tijd kan dat dus echt niet meer! Klimaatverandering, droogte, plensbuien en lastige vragen zoals: hoe laat mijn generatie de boel achter voor komende generaties?

Eerste stap
Het roer moet om, ook bij het onderhoud aan de mtb-routes. Als test heb ik een accu heggenschaar gekocht, voor het snoeien van o.a. struiken, bramen en duindoorn. Het apparaat is een stuk lichter dan de Stihl motorheggenschaar, maakt veel minder lawaai, geen uitlaatgassen en qua prestaties is het minder maar nog steeds ruim voldoende voor het onderhoud dat wij er mee doen.

Volgende stap
In de 12 jaar dat ik het onderhoud doe aan de mtb-routes heeft de braam een flinke opmars gemaakt. Tot voor kort bestreed ik de braam met de bosmaaier, nu gebruik ik de heggenschaar op stok. In eerste instantie een zware (10kg) machine met benzinemotor, maar die wordt nu ingeruild voor een accu heggenschaar op stok. Ik heb gekozen voor een semi professionele machine van Makita, niet alleen kwalitatief een grote stap voorwaarts maar ook in prestaties, een lager gewicht (5kg), minder lawaai en geen uitlaatgassen.

De stappen die (moeten) volgen
Hier stopt het verhaal niet, ik wil nog meer benzinemotor aangedreven machines vervangen voor exemplaren met accu/electromotor. Het budget is echter op! Steun ons daarom bij deze transitie en doneer een klein bedrag (klik en doneer eenvoudig en snel via mollie/ideal)