En dat is drie!

Met financiële steun van de vereniging MTB-Twiske heeft stichting TMR onlangs 2 rockgardens aangelegd bij de trap. Een uphill die echt moeilijk is en een korte downhill met grote en puntige keien waar al menige buitenband en zelfs wiel is gesneuveld. Maar de Rotim stenen waren nog niet op, integendeel, er lag nog een kleine 18 ton. Genoeg dus voor rockgarden nummer 3.

Een plan had ik al snel, toestemming ook, alleen was het geld op. En wat doe je dan? Dan ga je bij je grote broer leuren om geld. Ik heb het dan natuurlijk over de vereniging MTB-Noordwest, naast grote broer toch ook een beetje de godfather van mountainbikend Noord Holland. Een deal was snel gemaakt, maar ik heb daarbij wel gerekend op steun van jullie. Steun die ik hard nodig zal hebben omdat je nooit weet met wat voor repercussie een godfather komt. Maar daarover later meer….

Rockgarden 3 op de zanddijk in het Twiske

Rockgarden 3 op de zanddijk in het Twiske

Stenen, plan, toestemming en geld, 4x check, dus wordt Loonbedrijf R. Groeneveld wederom ingeschakeld voor de aanleg die logistiek een stuk lastiger blijkt dan de aanleg rond de trap. De stenen en betongranulaat kunnen alleen van bovenaf aangevoerd worden waarna ze met twee kranen in een soort estafette worden doorgegeven en neergelegd. Deze derde rockgarden ligt ook tegen de zanddijk, gaat in het begin vrij steil naar beneden, vlakt af, maakt dan een bocht naar links en sluit aan op de route. Deze keer heb ik de stenen niet al te ruig tegen elkaar gelegd wat de rockgarden een stuk “vriendelijker” maakt dan de downhill naast de trap.
Hieronder een fotocollage, klik op de thumbnail voor een groter exemplaar.

AanlegRG3-1AanlegRG3-2AanlegRG3-3

 

 

 

 

Op dit moment is de rockgarden afgesloten met lint. Een ieder wordt vriendelijk verzocht nog even te wachten met het naar beneden fietsen, de betongranulaat en stenen moeten zich nog zetten. Een regenbui zou in dit proces heel welkom zijn.

Zoals eerder gememoreerd heb ik een goed gesprek gehad met Erik Pacino en Jacco de Niro van MTB-Noordwest. Iedereen weet dat deze vereniging zich hard maakt voor de enige “echte” mountainbikeroute in Noord Holland. Plannen zat, toestemming, overeenstemming, etc. allemaal in orde, maar helaas is er een kleine groep die dit alles tegenwerkt. Er worden juridische kosten gemaakt en daarom is elke donatie hard nodig, ook vanuit de regio Amsterdam – Waterland. Steun daarom MTB-Noordwest in hun strijd voor een mooie route in Schoorl en voorkom daarmee tevens dat ondergetekende met een betongranulaten voet in de Stooterplas verdwijnt. Je wordt donateur van MTB-Noordwest door hier te klikken!

En zijn we nu klaar met rockgardens aanleggen? Nee hoor, nummer 4 komt er aan!