Eind juli = maaien en snoeien

Welcome to the Future is al een week geschiedenis en de Hogelkamp (= de officiƫle naam van de zanddijk) is snel en keurig opgeruimd. De afsluiting van het gebied duurt 2 weken en van die rust maakt de natuur gebruik om eens flink door te groeien. Het spoor door het rietland was zogezegd niet door te komen, zie de foto hieronder.

Het maai- en snoeiwerk is ruim van te voren ingepland en afgelopen donderdagavond, vrijdag- en zaterdagmiddag hebben we, samen met de beheerder, de boel flink onderhanden genomen. Frank en ik met ons geheime wapen, de accu heggenschaar op stok, en de beheerder met een mini trekker met maaibalk. De route op de zanddijk is volledig te fietsen!

bomen en struiken snoeien, en ja, de boel is opgeruimd.

Het staat hierboven heel kort beschreven, met de accu heggenschaar ruim 1,5 km onkruid en bramen terugsnoeien. Soms meer dan 2 meter hoog en dat aan beide zijden, dus bij elkaar 3 km buffelen. Goed gereedschap is daarbij een eerste vereiste! De accu heggenschaar op stok die wij voor deze klus gebruiken kost, met 2 accu’s erbij, 500 euro. Kosten die we alleen kunnen financieren met jullie hulp, blijf daarom doneren!