Eerste Bunnyhop challence

Afgelopen paaszondag heeft TWMR voor de eerste keer een bunnyhop challence georganiseerd. Achteraf niet het beste tijdstip, de meeste bikers hebben immers ook een gezin en dan moet de fiets wel eens wijken voor andere leuke (familie)activiteiten.

Maar gelukkig was er toch nog 1 deelnemer, en meteen een topper! Sander begon heel bescheiden maar sprong uiteindelijk (tot zijn eigen verbazing) glansrijk over de 50 cm!!

Slechts 1 deelnemer, Marc hierover: “Ach, jaren geleden ben ik in het Twiske begonnen met trainingen voor de jeugd. Dat begon toen ook met 1 deelnemertje en nu is dat uitgegroeid tot een mooie vereniging met op de zaterdag meer dan 50 kinderen die komen trainen. De bunnyhop is te leuk en het is een essentiĆ«le techniek in het moderne mountainbiken, daarom organiseer ik in september een tweede editie. Met hopelijk beter weer en verder verwacht ik dat de deelnemers dan fitter zijn dan nu zo vlak na de winter. Mijn eigen conditie is op dit moment ook ruk. Het zou mooi zijn als er iemand in september een serieuze poging gaat wagen op de 70 cm hoogte.

Hieronder een videoverslag: