Drop-off officieel in gebruik

Hij lag er al een tijdje, met een lint afgesloten, de nieuwe drop-off. Het was even wachten tot de grond wat ingeklonken was en verder moest het waarschuwingsbordje nog geplaatst worden. Dat is nu allemaal voor elkaar, de drop-off mag gereden worden.

Om een idee te krijgen van de hoogte

Bezint eer ge begint

Iets durven is mooi maar iets beheersen is beter. Ga s.v.p. niet ongeoefend de drop af. Volg het liefst eerst een clinic of training. Op zich is de drop in het Twiske niet super extreem, maar de afsprong is smal en er staat een boom dicht langs de afsprong. Er is zogezegd weinig ruimte voor fouten. Oefen eerst bij de beginners-drop, die vind je op nog geen 70 meter afstand van de hoge drop.

Zoek het risico niet onnodig op, de zorg heeft het druk met de tweede covid-golf en zit niet op jouw botbreuken te wachten (en jijzelf al helemaal niet).

De bouwer over de drop

Het mountainbiken is vergeven met Engelse uitdrukkingen en benamingen. Drop-off heeft dus niets met snoep of Venco te maken, het is (vrij vertaald) Engels voor “je ergens af laten vallen”. Belangrijkste eerste les is dus dat je je laat “vallen”, ga vooral niet springen. De drop in het Twiske is een lage snelheids-drop. De techniek is niet ingewikkeld maar voer ‘m wel goed uit en zorg dat je de drop mooi recht aansnijdt want de afsprong is relatief smal. Twijfel = niet doen, volg eerst een clinic en begin met een lagere drop met een wijdse en veilige afsprong.

Wij zijn fan van Global Mountain Network, klik hier voor hun video over de drop-off en dan vooral welke fouten er worden gemaakt.

Tenslotte een uitgebreide video met spannend muziekje waarin we zelf van de drop afvallen, nou ja uitgebreid? Met een maximale vertraging is het een video van 8 seconden geworden. Het aanleggen kostte toch echt een stuk meer tijd….

https://vimeo.com/476663534