Doneren helpt!

Is het slim of juist een beetje gemeen? In december vragen of jullie willen doneren voor het onderhoud. December, het is de gezelligste maand van het jaar, Sinterklaas, kerst, misschien de eerste sneeuw en wellicht een 13e maand of winstuitkering? Extra inkomen is welkom in deze dure maand en niet alleen de middenstand is uit op deze extra eurootjes, ook menig goededoelending is nu extra actief. Wij kunnen “helaas” niet achterblijven, “helaas” tussen aanhalingstekens want alhoewel er iets van schaamrood op onze kaken staat, staan we op dit moment ook tot aan ons kruis in de plassen en modder. Kortom, 2018 zal weer veel onderhoud vergen!

Plannen voor 2018
Naast het reguliere onderhoud (maaien, snoeien en konijnengaten dichten) willen we o.a. het volgende doen:

  • Zanddijk: door het evenement Pleinvrees is de heuvel aan het fietspad ietwat mishandeld, we gaan de bocht om het boompje opknappen en we gaan een semi-verhard spoor aanleggen op het stuk vlak voor de bocht om het slootje. Ook het spoor door het riet verdient aandacht, alleen weten we nog niet hoe en wat.
  • Smaal: we willen meer delen van de route verstevigen met granulaat. Onze plannen gaan we binnenkort bespreken met de beheerder, en na hun toestemming willen we daar begin 2018 mee aan de slag.
  • NoorderIJplas: we willen de rockgarden nog iets verbeteren (granulaat) en enkele andere punten van deze route iets aanpassen. Er komt wellicht een mogelijkheid om de route uit te breiden maar daar hebben we nu nog geen concrete plannen voor (en er is ook geen geld). Waar we ook over nadenken is meer specifieke trainingsmogelijkheden zoals een skinny-park
  • Landsmeer: onze grootste klus van 2018 wordt het aanleggen van de pumptrack in Landsmeer.

 
We gaan voor groen
We zijn fietsers dus willen we voor het onderhoud (vervoer van en naar) zoveel mogelijk de fiets gebruiken. Een foto van onze droom vind je hieronder, en daaronder vind je een foto van de huidige realiteit. Niet optimaal, maar prima werkbaar. Deze vergelijking gaat ook op voor het onderhoud, we zouden graag over veel geld willen beschikken, maar een klein budget lukt ook, maakt je vindingsrijk en is een deel van de lol. Want dat blijft uiteraard het basisprincipe, we doen het omdat we het leuk vinden. Maak jij met plezier gebruik van de mtb-routes in en om het Twiske, voel je daarom vooral een beetje bezwaard en kom helpen of doneer (of doe beide).

De droom van elk onderhoudsteam, de Urban Arrow

De droom voor elk onderhoudsteam, de Urban Arrow


Onze werkelijkheid, de urban-sh#$@%t  Maar toch happy!

Werkelijkheid, de urban-sh#$@%t Maar toch happy!

Let’s talk business
We eindigen deze keer niet alleen met onze iban maar ook met een link naar onze partner en grote broer, vereniging MTB-Noordwest. Alhoewel wij niet alle ins&outs weten, voelen we aan onze wintertenen dat 2018 wel eens een cruciaal jaar kon worden voor de plannen met de route in Schoorl. Doneer daarom niet alleen aan ons maar steun ook MTB-Noordwest in hun (juridische) strijd voor een betere route in Schoorl.

Stichting Twiske Mountainbike Routes, iban is NL09 SNSB 0944 9636 17

Hier vind je de link naar de site van MTB-Noordwest met alle info over hoe je kan doneren.