Denk ook eens aan “trailrespect”

Het regent nu al 3 weken bijna elke dag, soms veel , soms minder, en dat is te merken aan de mountainbikeroutes in het Twiske en NIJP. Plassen, en naarmate de regen aanhoudt worden die alsmaar groter. We staan klaar om onderhoud te plegen, maar niet in de stromende regen. Dus zowel de routes als wij kijken uit naar een paar dagen droog weer, om respectievelijk op adem te komen en om wat gaten te dichten.

In deze moderne tijd spreken we over trailrespect en in Velozine is daar een duidelijk artikel over geschreven. Hoe graag je ook wilt mountainbiken en ook al vindt je het leuk om door de modder te ploegen, geef ons (het onderhoudsteam) de kans om hier en daar wat te doen aan de moddergaten die ontstaan.

Waar maken we ons zorgen om: de zanddijk blijft goed, maar gun de stukken door het riet eerst een paar dagen droog weer. In het Smaal zijn enkele grasstroken verzadigd en slecht en enkele stukken die we dit voorjaar hebben opgevuld met zand hebben het ook zwaar. Eigenlijk hebben we liever dat het Smaal een weekend met rust wordt gelaten zodat het water de bodem in kan trekken. Volgende week wordt er beter/droog weer voorspelt, dat zal een hoop schelen en geeft ons de kans om onderhoud te plegen.

Dit willen we proberen te voorkomen!

Dit willen we proberen te voorkomen!