Dank en oproep

Dank

Allereerst een hartelijk dankjulliewel voor de vele en soms zeer gulle donaties. Er is nu genoeg geld om het benodigde onderhoud te verrichten. Slechts 1 klus blijft nog even liggen, het betreft het plankenpad dat helaas hier en daar al begint te rotten. De situatie is niet nijpend dus schuif ik deze klus door naar 2021 of 2022.

De route in het Smaal ligt er voor de tijd van het jaar heel aardig bij. Dat is ondermeer te danken aan jullie zelf, de oproep om het Smaal even te mijden is goed opgevolgd. In de afgelopen 2 weken is de polder maximaal bemaald en het vroege voorjaar zorgt er voor dat bomen en struiken weer water opnemen. Dat en enkele dagen met (relatief) droog weer is al voldoende voor de route in het Smaal, we kunnen dus weer volop gebruik maken van de route.

Oproep

Het is een bijzondere tijd en er zijn al enkele vergaande maatregelen genomen. Gelukkig is er nog geen “ophokplicht” zoals in Spanje en Italië, dus kunnen we nog redelijk vrij bewegen. Alleen waarheen? Alles is dicht maar niet het prachtige Twiske. Het ligt dus voor de hand dat de recreatiedruk in het Twiske de komende tijd zal toenemen, het wordt lekker gezellig druk. En ja, dat geeft ook wat ongemak die jullie zelf wel kunnen raden en ik daarom niet ga opnoemen. Ik beperk mij tot een oproep aan alle mountainbikers om de komende tijd extra voorzichtig te zijn. Het zal drukker dan normaal zijn, laten we rekening houden met elkaar en laat je strava voorlopig even uit.