Cross is coming

Nog 1 maand en dan begint de ACC weer. Je kent het niet (?), alle info vind je op deze website.

Traditiegetrouw organiseert wielervereniging De Trappist ook dit jaar een wedstrijd in deze serie op de Zanddijk, namelijk op 22 oktober (nog enig voorbehoud want de vergunningaanvraag loopt nog). Deelnemen is een beetje een gedoe, lees daarom de eerder gelinkte website goed door. Voor de jeugd is deelnemen overigens iets eenvoudiger.

Waarom is deelnemen zo omslachtig? De ACC dreigde slachtoffer te worden van haar eigen succes. De toenemende aantallen deelnemers X steeds minder vrijwilligers = een serieus probleem. De huidige voorinschrijving zorgt voor minder gedoe voor de vrijwilligers op de wedstrijddag en ook voor (iets) minder deelnemers, het zij zo….

De cross op de Zanddijk kenmerkt zich door een snel rondje met veel bochtenwerk en (let op dames en heren cyclocrossers) steeds meer blootliggende boomwortels. Zeuren heeft geen zin, het is immers een mountainbikeroute, en wij houden van wat uitdaging. Je kunt de route elke dag van de week fietsen dus voorverkennen is mogelijk.

Verder heeft de cross op de Zanddijk altijd iets extra’s, zo werd vorig jaar de nationale pers gehaald doordat wielerprof Dylan Groenewegen werd verslagen door het toen 15 jarig talent Michel Mouris. Lees dat bericht hier nog een keer na.

Mountainbiken is op zaterdagmiddag 21 oktober (opbouwen wedstrijdparkoers) en zondag 22 oktober niet mogelijk op de Zanddijk. Doe mee of kom kijken of wijk uit naar de route in het Smaal en/of NoorderIJplas.

Let op deze (jonge)man, Michiel Mouris