Bunnyhopper vernieuwd

We hebben de bunnyhopper vernieuwd. De hoogste stand bij de “oude” werd al door diverse mtb-ers gesprongen, tijd dus om de uitdaging te vergroten. De nieuwe bunnyhopper is eenvoudiger qua ontwerp en de maximale hoogte is verhoogd naar ongeveer 70 cm (ietsjes minder). Mooie uitdaging toch (?) en het moet te doen zijn (ahum).

Gebruiksaanwijzing:
Je ziet twee lange palen met groeven en één korte paal met een gat. Door het gat van de korte paal is een touw getrokken. Dit touw wordt op zijn plaats gehouden door twee knopen. De knopen en het gat zijn zo gemaakt dat het touw bij een mislukte poging eventueel losschiet. Dit is nodig en gewenst als het touw bij de mislukte poging vast slaat bijv. om je pedaal. Het touw trek je daarna weer eenvoudig, met wat kracht, terug door het gat (paal tussen de twee knopen). De lange palen met groef spreekt verder voor zich, daarin span je het touw op jouw gewenste hoogte. Ik zal binnenkort bij de groeven de hoogte nog aangeven.

Het gebruik van de bunnyhopper is niet zonder gevaar en geheel voor eigen risico. Je kiest er zelf voor om het te proberen. De bunnyhopper is voor de ervaren mtb-er die de techniek al beheerst. Kan je nog niet bunnyhoppen en wil je het leren? Klik dan hier.

Tenslotte een video waarin cyclocrosser Tom Meeusen het goede voorbeeld geeft. Uiteraard hopen wij deze video binnenkort (of ooit) te mogen vervangen door een video van een collega mtb-er die over de hoogste stand van onze bunnyhopper springt.