Bunnyhopper aangepast

Iets meer dan 1 jaar staat er bij de trap (route zanddijk) een kant-en-klaar oefenobject om te leren bunnyhoppen. Een simpele constructie, dacht ik. Een touw met twee knopen wat je op drie verschillende hoogtes tussen twee “flippers” spant. Dit ontwerp blijkt toch te ingewikkeld.
In een jaar tijd moet ik 4x het touw en 3x een flipper vervangen/repareren.

In dat jaar krijg ik ook het verzoek om een lagere instaphoogte (20 i.p.v. 30cm) en ik krijg een melding van een bijzonder ongeval. Bij een mislukte bunnyhop schiet het touw uit de flipper, zoals bedoeld. Vervolgens vliegt het touw in het achterwiel en klemt zich met de knoop tussen 2 spaken, hieronder een voorbeeldfoto.

Het touw is met een paal stevig aan de grond verankerd (tegen diefstal, het is wat…) dus komt de fiets abrupt tot stilstand en vliegt de mtb-er een stukje door de lucht (wel ruim over de hoogte die hij niet haalde bij zijn bunnyhop). Een gevalletje Murphy’s Law.

Ik heb nu een geheel nieuwe bunnyhopper gemaakt met verschillende hoogtes tussen de 20 tot 60cm. Maar voordat ik deze versie plaats heb ik eerst de oude bunnyhopper omgebouwd naar de nieuwe, simpele, constructie. Voor de nieuwe bunnyhopper zoek ik eigenlijk een andere, iets minder vandalisme gevoelige, lokatie.

Hieronder vind je twee foto’s van de aangepaste “oude” bunnyhopper. Met de kettingzaag heb ik zaagsnedes gemaakt waarin je het touw klemt. Geen knoop meer, geen flippers meer en 3 verschillende hoogtes, 25, 35 en 45cm. Proberen maar!