Bramen wordt kruidentuin

Er heerst al een tijdje een stikstofcrisis in het Twiske. Duidelijk waarneembaar door de alom voortwoekerende braam. Ook op de mountainbikeroutes hebben we last van overdadige bramengroei en het snoeien geeft veel werk. Op ons verzoek heeft de beheerder daarom begin dit jaar met grof geweld (kraan) een flinke strook bramen met wortel en al verwijderd. Hieronder twee foto’s, met en zonder braam.

Rietland overwoekerd door bramen


Met de botte bijl de bramen verwijderd

Kruidentuin
Het betreffende stuk route was al niet het meest enerverende deel en is nu bovendien en vooral een “kale” bedoeling. Edoch, wees gerust, daar komt binnenkort verandering in. Over ruim een maand gaan we dit deel van de route omtoveren tot een prachtige kruidentuin. Met zonder toestemming van de beheerder gaan we er Canabis Sativa zaaien. Na enkele maanden verwachten wij dat er een (heerlijk?) zoet geurende kruidentuin opbloeit.
Het eind van de track door de kruidentuin eindigt in een snelle scherpe bocht naar rechts, misschien dat we daar nog iets aan moeten sleutelen. Tenslotte en niet onbelangrijk, met de opbrengst van de kruidentuin gaan we het onderhoud mede financieren.
Kortom alleen maar win-win!

Het is een prachtige plant, nietwaar?