De Blauwe Poort terug in het Twiske?

Inderdaad, de Blauwe Poort is terug in het Twiske, en ook weer niet….Nu zal niet iedereen direct weten waar het hier om gaat, dus eerst een korte uitleg. De Blauwe Poort was een waterparadijs voor kinderen in het Twiske, gratis en in de tijd dat er nog geen parkeergeld werd geheven. Een groot succes waar door aangescherpte veiligheidsvoorschriften, milieuwetgeving en hoge onderhoudskosten helaas een eind aan kwam.

De Blauwe Poort in haar glorietijd

De Blauwe Poort in haar glorietijd

En nu is de Blauwe Poort terug in het Twiske, zij het in een andere vorm. Niet langer als kinder-waterparadijs, maar in gebroken vorm als opvulling van notoire moddergaten op de mountainbikeroutes in het Twiske. Overigens is mountainbiken een paradijselijke sport voor kinderen die je het hele jaar door kan beoefenen bij vereniging MTB-Twiske, alleen dan niet in je zwembroek.

Moddergat

Moddergat in het Smaal

opgevuld met Blauwe Poort

opgevuld met Blauwe Poort

Gaten opgevuld met Blauwe Poort

Gaten opgevuld met Blauwe Poort

Het is een test en de eerste resultaten zijn best wel goed. Dankzij de Blauwe Poort lukt het ons om de mountainbikeroutes beter regenbestendig te maken wat uiteindelijk tot minder schade en minder onderhoud moet gaan leiden. Ik zou zeggen, test het zelf en deel je mening met ons (info@twiskemountainbikeroutes.nl). Binnenkort zullen we nog enkele moddergaten aanpakken.