NoorderIJplas en Anti Strava maatregelen

Anti Strava maatregelen? Wat is dat nou? Ach, het is een pakkende titel en ik heb nu jullie aandacht, toch!? Het gaat om de route in NIJP die, ik herhaal het maar weer eens, GEEN vaste mountainbikeroute is. We worden gedoogd en delen de paden met wandelaars, honden en Schotse Hooglanders. Dat gaat prima als we elkaar de ruimte geven en het plezier gunnen.

Helaas zijn er op enkele delen van de door ons uitgezette gedoogroute, Strava segmenten aangemaakt die bij sommigen een onstuitbare waas van dadendrang oproept. Mooi dat je fit bent en een grote versnelling kan trappen, maar moet dat nu op een route waar we vooralsnog gedoogd worden?

In overleg met de beheerder van het gebied zijn we tot een mooie oplossing van dit “ongemak” gekomen. Namelijk verkeersdrempels, we zijn er gek op in Nederland.

De door ons gehanteerde werkwijze is eenvoudig, we graven een kuil en maken met de grond een drempel. Het snelle vlakke stuk langs het water kent nu een 6-tal kuilen met drempel. Iets meer uitdaging, dacht ik zo, en dat is toch wat we willen?