20+ ton, onderhoud Smaal

Dankzij het aanhoudende droge weer en enkele gulle donaties hebben wij op de valreep van 2018 nog een flinke klus kunnen klaren die al een tijdje op onze to-do lijst stond. Het betreft het lange rechte stuk van de route in het Smaal, nabij de hondenuitlaatservice.

Was dat nodig?
We zijn dit jaar erg verwend met het weer maar wees gerust, het gaat de komende maanden vast en zeker nog flink regenen. En de mountainbikers die de route in het Smaal kennen vanaf het prille begin (9 jaar geleden alweer!), kunnen beamen dat het betreffende rechte stuk één van de slechtste stukken was van de route.

In de loop van de jaren hebben wij al veel tijd en geld gestoken in het berijdbaar houden van dit stuk en nu hebben wij, als kers op de taart, over een lengte van ruim 100 meter een laag betongranulaat aangebracht.

22 ton en ruim 100 meter, de strook is niet breed (70-100cm)! dus houd je stuur recht.

Wat is het doel van het betongranulaat?
Met het aanbrengen van een laag betongranulaat willen wij een basis creëren die juist in de natte maanden, onder de druk van jullie noppenbanden, stevig en compact blijft. Dus niet langer kapot en vervolgens breed gereden singletracks zoals op de foto hieronder.

Dit willen we dus voorkomen!

In eerste aanleg ziet het betongranulaat er wellicht niet natuurlijk en uitnodigend uit, maar heb geduld. Het granulaat klinkt nog in en de natuur doet de rest. Hieronder twee foto’s om dat te verduidelijken, de eerste foto is van eind maart dit jaar en de tweede foto laat de huidige situatie (eind november) zien.

Smaal: betongranulaat aangebracht in maart 2018

Smaal: situatie november 2018

Belangrijk!
Medio maart 2019 willen wij nog enkele (en tevens laatste) stukken van de route in het Smaal op deze wijze verbeteren. De kosten ramen wij op een kleine 2000 euro! Ben jij een regelmatige gebruiker, help ons en doneer een klein bedrag! Alvast bedankt!